Новини
17 Березня 2021
806

До сервісу SmartTicket приєднався автобусний перевізник Gunsel

Наразі придбати єдиний квиток можна одразу на чотири види транспорту

Автобусний перевізник Gunsel Lines приєднався до єдиного електронного квитка на транспорті SmartTicket, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Як зазначив голова відомства Владислав Криклій, тепер кожен може придбати один електронний квиток відразу на чотири види перевезень: автобус, залізницю, авіа та міський транспорт у столиці.

До системи під’єдналися вже Gunsel Lines, SkyUp Airlines, “Укрзалізниця” для потягів далекого прямування та Київ з міським транспортом.

“Наша головна мета — об’єднати максимальну кількість перевізників і міст в одну зручну систему купівлі квитків”, — прокоментував міністр.

Мінінфраструктури зазначає, що продаж SmartTicket здійснюється на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua. Пасажир може придбати єдиний квиток одразу на 4 види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд або ж на поїзд та літак.

“Електронний квиток зчитується за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера, що значно заощаджує час на купівлю квитків і мінімізує черги в умовах пандемії”, — йдеться у повідомленні.

SmartTicket — проєкт Міністерства інфраструктури, який передбачає купівлю єдиного електронного квитка на всі види транспорту зручно, швидко та без черг. Проєкт стартував у вересні 2020 року із запуску єдиного е-квитка для подорожей потягами далекого сполучення Укрзалізниці та міського транспорту у Києві. У грудні до сервісу приєдналась авіакомпанія SkyUp Airlines, а у березні 2021-го — автобусний перевізник Gunsel Lines.

Раніше Investory News писали, що система єдиного квитка розробляється уже протягом декількох років. У 2019-му запуск e-ticket у столичному транспорті переносився.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram