Новини
27 Березня 2023
347

До розробки зброї Пентагон хоче залучити Кремнієву долину

Це стане відповіддю на розвиток воєнних досягнень Китаю

Пентагон прагне залучити стартапи Кремнієвої долини до фінансування і розробки нових технологій озброєнь і більш спритних постачальників, оскільки США намагаються відреагувати на військовий прогрес Китаю, пише The Wall Street Journal.

“Намагання залучити приватний капітал відбувається на тлі занепокоєння тим, що консолідація оборонної промисловості США призвела до залежності від кількох великих компаній, які покладаються на державне фінансування досліджень, що перешкоджає інноваціям.

Тим часом Китай вирвався вперед у деяких ключових технологіях, починаючи від невеликих дронів і закінчуючи гіперзвуковими ракетами, завдяки використанню Пекіном зовнішніх державно-приватних фондів”, — пише газета із посиланням на нинішніх і колишніх посадовців Пентагону.

Стів Бланк, співзасновник Центру інновацій національної безпеки “Гордіїв вузол” при Стенфордському університеті, каже, що, за деякими оцінками, вливання капіталу Пекіну в технологічний сектор перевищує $1 трлн.

“Китай організований як Кремнієва долина, а Пентагон — як детройтський автовиробник. Це нечесна боротьба”, — сказав він.

Адміністрація Байдена нещодавно запросила $115 млн на фінансування нового підрозділу Пентагону під назвою Управління стратегічного капіталу, який покликаний залучити більше інвестицій, зокрема венчурного капіталу, в компанії, що виробляють технології та продукцію, які вважаються критично важливими для військових.

Це останній з низки заходів Пентагону, спрямованих на збір ідей з-поза меж традиційного оборонного сектору.

Ці зусилля збігаються зі зростаючим інтересом венчурних інвесторів до військового бізнесу, викликаним увагою Вашингтона до Китаю та успіхом таких компаній, як SpaceX Ілона Маска, у завоюванні замовлень Пентагону.

Міністерство оборони США роками демонструвало зацікавленість у співпраці з нетрадиційними постачальниками в технологічній галузі, але успіхів було небагато. Ситуація змінилася у 2016 році, коли стартап Palantir Technologies Inc. подав до суду, щоб взяти участь у конкурсі на отримання контракту Пентагону.

Раніше Investory News писали, що білорусь може “натикнутися” на нові санкції ЄС. Причиною стане розміщення російської ядерної зброї в країні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram