Новини
2 Вересня 2020
882

До кінця року втрати робочих місць в авіації можуть наблизитися до півмільйона

Понад 80% скорочень припадають на Європу та Північну Америку

Фото: Nam Y. Huh

Авіаційна промисловість за пів року втратила 350 тис. робочих місць, але до кінця 2020 р. показник може перевищити півмільйона. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження консалтингової групи Five Aero.

За словами експерта Роуленда Хейлера, скорочення загрожує ще 95 тис. працівникам галузі, але офіційно співробітникам поки про це не говорять.

Тим часом азійські компанії та аеропорти по всьому світу, схоже, скорочують загальні витрати, стримуючи скорочення фонду заробітної плати або, принаймні, не афішуючи його.

У зв’язку зі зростанням числа випадків захворювання Covid-19 і відновленням обмежень попит пасажирів продовжує падати. За словами Хейлера, аеропорти можуть потребувати збільшення кількості звільнень, оскільки масштаби спаду стануть очевидними.

Такі виробники, як Airbus SE і Boeing Co., завжди неохоче скорочують обсяги виробництва через вартість і складності уповільнення виробничих ліній, а також через ризик, що постачальники запчастин опиняться на межі прірви.

За даними дослідження, понад 80% скорочень робочих місць припадають на Європу та Північну Америку. За словами аналітиків, на ці два регіони припадало 49% пасажиропотоку у 2019 р.

Хоча ця цифра може бути вище, тому що найбільші виробники літаків і багато ключових постачальників базуються на Заході, втрати в Азійсько-тихоокеанському регіоні, зокрема, здаються неправдоподібно маленькими, зазначив Хейлер, причому більша частина від загального обсягу припадає тільки на Австралію та Нову Зеландію.

Нагадаємо, британська компанія Rolls-Royce plc, яка випускає двигуни та інше обладнання для авіації, морських суден й оборонної промисловості, вивчає можливість термінового продажу підрозділу ITP Aero, який займається виробництвом комплектуючих для винищувачів Eurofighter Typhoon й інших літаків.

Як відомо, державна авіакомпанія, створення якої ініціював президент Володимир Зеленський, буде залучати для регіональних перевезень літаки виробництва ДП “Антонов”. За словами міністра інфраструктури, гроші будуть виділятися з єврокоштів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram