Новини
9 Вересня 2020
1 004

До кінця 2020 року Кабмін планує приватизацію ОПЗ, “Президент-готелю” та ОГХК

Фонд держмайна повинен завершити продаж не пізніше грудня поточного року 

У проекті плану дій уряду на 2020 р. передбачається приватизація до кінця року АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК), ПАТ “Одеський припортовий завод”, єдиних майнових комплексів ДП ​​”Завод” Електроважмаш” і “Вугільна компанія “Краснолиманська”, а також ПрАТ “Президент-готель”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Завдання завершити їх продаж не пізніше грудня цього року ставиться Фонду держмайна в проекті плану пріоритетних дій уряду України на поточний рік, який винесено в середу, 9 вересня, на засідання Кабінету міністрів України (КМУ).

Як обґрунтування для таких дій названі укази президента, прийняті у вересні й листопаді минулого року.

Проект плану також передбачає затвердження для 15 найбільших держкомпаній політики власності, індивідуального плану заходів з корпоративного управління, ключових показників діяльності наглядової ради. Йдеться про НАК “Нафтогаз України”, держконцерни “Укроборонпром”, НАЕК “Енергоатом”, “Укргідроенерго”, “Укрзалізницю”, “Укрпошту”, міжнародний аеропорт “Бориспіль”.

У цьому списку також Адміністрація морських портів України, НЕК “Укренерго”, Державна продовольчо-зернова корпорація України, “Аграрний фонд”, поліграфкомбінат “Україна”, “Украерорух”, ДАК “Автомобільні дороги України” та “Оператор ГТС України”.

Як повідомлялося, з початком коронакризи Верховна Рада України (ВРУ) у березні цього року пригальмувала велику приватизацію. Однак на минулому тижні дещо пом’якшила заборону, фактично дозволивши підготовку, і заборонивши безпосередньо аукціони з продажу великих приватизаційних об’єктів.

Нагадаємо, Мінекономіки розробило законопроект, яким визначило перелік об’єктів, заборонених до приватизації. В першу чергу це підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави, а також підприємства, діяльність яких має важливе значення для суспільства.

Також, Уряд офіційно розпочав роботу над Національною економічною стратегією-2030. Центр економічного відновлення є платформою та координатором з її розробки. Ініціативи, закладені в стратегії, почнуть реалізовуватися вже з 2021 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram