Новини
16 Липня 2019
1 100

До кінця 2019 року в Україні буде працювати понад 120 фінтех-компаній

Найпопулярнішим напрямом роботи українських фінтех-проектів є платежі та мобільні гаманці

 

Джерело: “Український фінтех-каталог 2019”

Більшість українських фінтех-компаній за ступенем розвитку перебувають на стадії початку продажів або масштабування бізнесу, і лише кожна п’ята є зрілою. Такі дані наводяться в “Українському фінтех-каталозі 2019″, який підготувала Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній спільно з компанією Visa та НБУ.

Найпопулярнішим напрямом роботи українських фінтех-проектів виявилися платежі та мобільні гаманці. Новим для українського ринку стало створення компаній, що працюють не лише у традиційній сфері платежів, а й у таких галузях як insurtech та regtech.

Загалом у фінтех-компаніях працює понад 4 тис. осіб. Це орієнтовно 2,4% від усієї кількості зайнятих в ІТ-сфері України.

57% компаній націлені на український ринок, на міжнародний — відповідно 43% компаній. З тих, хто працює виключно в Україні, 73% згодом збираються починати діяльність і за кордоном.

Найпопулярніший ринок для масштабування — Європа. Далі йдуть пострадянські країни та США.

Близько 63% фінтех-компаній працюють без залучення коштів сторонніх інвесторів. 22% компаній не планують залучати додаткове фінансування взагалі.

Левова частка з них має головні офіси в Києві. Інші міста базування — Дніпро, Одеса, Харків, Рівне, Львів.

Нагадаємо, у червні НБУ зареєстрував нову платіжну систему “ЮАПЕЙ”. Вона стала 11 внутрішньодержавною платіжною системою на ринку України, що створена небанківськими установами.

До того ж, як писали Investory News, cтартап Anchorage отримав $40 млн від Visa та Blockchain Capital.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram