Новини
13 Червня 2022
464

До Енергоатому можуть приєднати єдиного в Україні здобувача уранової руди

Для цього необхідно вкласти близько 12 мільярдів гривень

Енергоатом запропонував Кабінету Міністрів приєднати до компанії підприємство Східний ГЗК, єдиного в Україні виробника уранової руди. Про це повідомив в інтерв’ю LIGA.net президент Енергоатому Петро Котін.

Які шахти планують законсервувати Котін не уточнив. Проте, за його словами, Енергоатом збереже ту частину підприємства, яка може видобувати уран за конкурентною ціною.

“Ми готові в це інвестувати. За нашими розрахунками, щоб Схід був прибутковим, необхідно вкласти в підприємство близько 12 млрд грн. На першому етапі достатньо вкласти до 2 млрд грн, щоб підприємство почало розвиватися”, — підсумував він.

СхідГЗК — єдине в Україні та найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди. До підприємства входить уранопереробний комплекс та три шахти — Інгульська, Смолінська та Новокостянтинівська. За 2020 рік комбінат видобув майже 744 тис. тонн ураново-оксидного концентрату, що на 7% менше, ніж роком раніше. СхідГЗК закриває третину щорічної потреби українських АЕС.

Як писали раніше Investory News, у НАЕК “Енергоатом” повідомили, що немає жодних підстав для відключення Запорізької АЕС від енергосистеми України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram