Новини
10 Квітня 2021
773

До 2024 року майнінг біткоїнів у Китаї викличе гігантські викиди вуглецю

Станом на квітень 2020 року на КНР припадало 78,89% глобальних операцій з блокчейном

Видобуток біткоїнів у Китаї призведе до щорічних викидів вуглецю обсягом 130 млн т протягом наступних трьох років. Про це йдеться у дослідженні щодо впливу видобутку криптовалют на викиди вуглецю вчених з Університету Цінхуа та Китайської академії наук.

Автори вивчали потоки викидів під час видобутку біткоїнів у Китаї за допомогою імітаційного моделювання. І з’ясували, що річне споживання енергії майнерами досягне піку 2024 року на рівні 296,59 ТВт·год, при цьому обсяг викидів вуглекислого газу складе 130,5 млн метричних тонн.

На генерацію подібного обсягу електрики необхідно буде спалити таку кількість копалин, які викинуть в атмосферу 130,5 млн т вуглецю. “Це можна порівняти з викидами Чеської Республіки та Катару разом узятих”, — пояснюється у дослідженні.

Автори зазначають, що станом на квітень 2020 року на Китай припадало 78,89% глобальних операцій з блокчейном. Раніше Китай планував до 2060 року звести викиди парникових газів до нуля.

Автори пропонують реструктуризувати споживання електрики з перекладом видобутку криптовалют на частку або повністю на “зелену” енергію, а ось введення податків на викиди недостатньо, щоб їх зменшити.

Раніше Investory News писали, що подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram