Думки
11 Грудня 2019
2 088

Дмитро Шпаков: Для успіху в бізнесі та в житті потрібен драйв

Президент компанії AB InBev Efes — про якості та принципи, що допомагають будувати кар’єру і досягати бізнес-висот

Усі великі перемоги в бізнесі можна виміряти прийнятими викликами. Вони допомагають сформувати та зміцнити робочі та життєві принципи. Ось декілька принципів успішності, які працюють для мене, нашого бізнесу та команди.

1. Послідовність і цілеспрямованість

Чітке розуміння мети, проміжної або глобальної, завжди додає сил для її досягнення. І в житті, і в бізнесі цілеспрямованість допомагає мені правильно розставляти пріоритети, рухатися вперед і завершувати почате. Чіткий план дій і фокус на пріоритетах дозволяють отримати довгострокові результати. Ти бачиш свої цілі та поступово йдеш до їх реалізації. Цей підхід розвинув у мені вольові якості, здатність долати перешкоди і труднощі. Це найочевидніший шлях до самовдосконалення і загального прогресу компанії.

2. Постійний вклад у навчання

На початковому етапі кар’єри базових навичок може бути достатньо. Але цього мало, якщо ви хочете розвиватися. Ринок зростає, з’являються нові технології і методики. Знання і застосування нових інструментів може серйозно вплинути на бізнес-результати. Тут важливо оцінити свою компетентність. Визначити, чого не вистачає, де і як нові знання можна почерпнути. Іноді для цього достатньо просто поспілкуватися з колегами або суміжними спеціалістами. Спілкування та обмін досвідом — справжнє джерело знань. Курси, тренінги та професійна література також допоможуть ліквідувати прогалини.

3. Ініціативність і драйв

У 25 років я потрапив до команди AB InBev. Тоді я обіймав позицію торгового представника, виконуючи різні завдання і доручення. Деякі з них були зовсім рутинними. Але я зміг розгледіти в цьому низку можливостей для розвитку. Пропонував нові ідеї, які допомагали добре розкрити переваги наших продуктів. Через 10 років я вже очолював підрозділ з продажу AB InBev в Україні. Разом з командою ми зробили все можливе, щоб компанія стала лідером українського пивоварного ринку. Ми продовжуємо успішно запускати нові бренди, реалізовувати екологічні та соціальні ініціативи. І від усього цього відчуваємо неймовірний драйв. Коли ти на своєму місці і робота надихає, у тебе немає іншого вибору, крім як бути успішним.

4. Командна гра

Найбільший привід для гордості будь-якого керівника — це не тільки успіх компанії. Це його команда. Кожен має певні навички та компетенції, і це потрібно цінувати. Мені пощастило з колективом. Вони знають свою справу, розуміють цілі компанії і роблять навіть більше, ніж від них вимагається. Вкладати час і знання в свою команду — означає робити інвестиції у компанію в цілому. Потрібно пам’ятати, що кожен співробітник є обличчям компанії і її брендів. У кожного з них є талант, і саме він може стати важливою ланкою успіху.

5. Хто наш споживач?

Споживач — наш бос. Це конкретна людина з індивідуальними вподобаннями, до яких важливо прислухатися. Перед кожним запуском нових брендів на локальному ринку ми досліджуємо спосіб життя і купівельні спроможності різних верств населення, щоб запропонувати їм продукт до смаку і по кишені. Потрібно пам’ятати про головне: якщо працюєш для людей, то твоя робота принесе користь і створить попит, а значить, все не дарма.

6. Дослідження нового

Коли все йде за планом і ти отримуєш бажане, легко впасти в кураж. Але важливо пам’ятати, що після кожної досягнутої мети повинна слідувати нова, можливо, навіть більш масштабна мета. І мені цікаво знаходити нові шляхи розвитку. Адже для мене компанія — це не просто робота, а справа, яка по-справжньому захоплює. А коли є драйв і щира зацікавленість тим, що ти робиш, обов’язково все вийде!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram