Новини
19 Липня 2021
665

Дмитро Разумков підписав Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Рада в четвер, 15 липня, схвалила в цілому цей документ

Голова Верховної Ради України (ВРУ) Дмитро Разумков підписав постанову ВРУ “Про бюджетну декларацію на 2022-2024 роки” (№5765), повідомляється на офіційному сайті Ради.

Зазначається, що цим документом парламент взяв до відома Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, затверджену Кабінетом міністрів, а також надав свої рекомендації щодо бюджетної політики.

“Серед рекомендацій Верховної Ради — збільшення доходів проєкту державного бюджету на наступний рік, розвиток експорту товарів, робіт, послуг українського походження і підвищення їх конкурентоспроможності на світовому ринку шляхом стимулювання експортного кредитування”, — йдеться в повідомленні.

Парламент рекомендує уряду при підготовці проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік вжити заходів щодо забезпечення імпортозаміщення, залучення інвестицій в нові виробництва і розвиток промисловості України, зокрема запровадивши інструмент локалізації в державних закупівлях, а також зі створення індустріальних парків з податковими стимулами, утвердженню стратегії управління державним боргом на 2022-2023 та плану її реалізації.

Крім того, в документі йдеться про доцільність перегляду джерел фінансування та напрямків використання спеціального фонду державного бюджету, збільшення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп і збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, за перше півріччя до загального фонду надійшло 506 млрд грн. Видатки за загальним фондом держбюджету становили 92,6% від розпису звітного періоду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram