Соцмережі
7 Листопада 2019
654

Дмитро Дубілет: Зміни в згоді на збір персональних даних

Продовжується викорінення паперових носіїв та собору лишніх даних

Вчора на засіданні Кабміну ми проголосували за законопроект, який зробить в Україні трохи менше бюрократії.

Нещодавно я писав про всюдисущий документ “Згода на обробку персональних даних”. У будь-яких держустановах, в школах, в лікарнях – скрізь вам підсовують цей листок і просять заповнити. У коментарях під постом українці написали ще купу прикладів, де він з’являється.

До речі, часто цим грішить і бізнес.

Проблема в тому, що в законі не достатньо чітко описано механізм згоди на обробку даних. Наш закон був “натхненний” законом європейських країн. Європейців важко запідозрити у неповажному ставленні до персональних даних, але такі папірці, ще й в такому обсязі, вони, звісно, не заповнюють.

І ось, вчора ми подали в Раду акт, який повинен, з одного боку, краще захистити українців в тому, як організації поводяться з їхніми даними. З іншого боку, ми повинні позбутися цього папірця, який насправді нікого ні від чого не захищає.

Звісно, просто прийняти закон буде недостатньо. Після цього будемо бігати з вогнеметом по бюджетних організаціях і випалювати цей документ. Ну і заодно будемо навчати бізнес, щоб він, перестраховуючись, теж не плодив зайву бюрократію.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram