Новини
7 Грудня 2020
779

Для зростання бізнесу: 77% компаній кардинально змінять способи взаємодії з клієнтами

Пандемія значно прискорила перегляд стратегій підприємств у всьому світі

Більшість компаній мають намір змінити способи взаємодії з клієнтами, щоб стимулювати зростання бізнесу, свідчать дані дослідження консалтингової компанії Accenture Interactive.

В опитуванні, проведеному Accenture Interactive, взяли участь 1,55 тис. керівників компаній з 21 країни та 22 галузей. Дослідження проводилося, щоб визначити роль, яку клієнтський досвід грає в забезпеченні довгострокового зростання, стійкості та актуальності бізнесу.

Результати дослідження показали, що компанії, які зосереджують свою діяльність на наданні “виняткового досвіду” своїм клієнтам, співробітникам і суспільству, з року в рік збільшують свій прибуток щонайменше в шість разів у порівнянні з аналогічними галузевими компаніями.

“Досвід повинен відповідати новим, часто незадоволеним і часто мінливим потребам клієнтів і дозволяти їм досягати бажаних результатів. Ми називаємо таку стратегію “Business Experience (BX)”, — йдеться у звіті.

За словами директора зі стратегії Accenture Interactive Байджу Шаха, пандемія тільки прискорила ці зміни.

“У міру того, як компанії будуть переходити від відновлення до зростання, багато хто розуміє, що їх стратегії необхідно перекалібрувати, а можливо, повністю змінити. Навіщо? Тому що саме зараз можна переосмислити майже все — як ми живемо, як ми працюємо, як робимо покупки або як спілкуємося. Багато з наших нових моделей поведінки та цінностей мають структурний характер і залишаться з нами назавжди, як і темпи постійних змін”, — сказав він у коментарі Adweek.

Шах додав, що нова стратегія, яку аналітики характеризують як “відродження досвіду”, дає “величезну можливість для тих, хто не просто спостерігає за зміною очікувань клієнтів”.

Він вказав на кілька компаній, які вже досягли успіху завдяки зміні стратегії: Netflix змінив уявлення про розваги, Venmo запропонувала універсальний спосіб займати й позичати гроші друзям і членам сім’ї, щоб обходити проблеми з готівкою.

За його словами, умови постпандемічного світу додадуть цим тенденціям ще більше прискорення. Також Шах наголосив на важливості подальшого розвитку цифрових інструментів.

“Понад 80% споживачів, які стали більше використовувати цифрові технології в різних сферах під час пандемії, очікують збереження цих рівнів і надалі”, — зазначив Байджу Шах.

Якщо говорити про внутрішню структуру підприємств, тут компаніям також доведеться зіткнутися зі змінами, зазначають аналітики. Результати дослідження Accenture Interactive показали, що зараз у багатьох компаніях існує прірва між директорами з маркетингу та керівниками бізнесу. Тільки 4 з 10 директорів з маркетингу поділяють загальний погляд на розвиток бізнесу і необхідність змін з генеральними директорами.

Accenture — міжнародна компанія, яка працює в області стратегії та консалтингу, інтерактивних сервісів, технологій і операцій, спрямованих на цифровізацію бізнесу. Компанія налічує 509 тис. співробітників, які працюють у 120 країнах світу.

Раніше Investory News писали про 49 антикризових стратегій для просування ресторанного бізнесу.

А для тих, хто хоче знайти неочевидні рішення для бізнесу, Джеф Безос пропонує добірку десяти книжок, які вразили його найбільше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram