Новини
14 Вересня 2020
832

Для відновлення економіки Європейський Союз використовуватиме криптоактиви

Створюється фінансовий інструмент післякризового відновлення – фонд розміром у 750 мільярдів

У ході реалізації плану відновлення та економічної перебудови після кризи через пандемію COVID-19 Євросоюз має намір широко використовувати криптоактиви, повідомляє Reuters.

Як заявив виконавчий заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на неформальній зустрічі міністрів економіки та фінансів країн ЄС у Берліні, Next Generation EU (План відновлення) надає можливість просуватися вперед у якості глобального гравця у цифровій сфері.

“Фінансовий сектор ЄС повинен максимально використовував можливості, що надаються цифровізацією, а інноваційні європейські гравці ринку повинні займати глобальні передові позиції”, – наголосив він. І додав, що європейські споживачі та підприємства також повинні отримувати вигоду від цифрових фінансів, забезпечуючи при цьому належне пом’якшення ризиків.

Зазначається, що пізніше у вересні буде представлено “Оновлену Стратегію цифрових фінансів ЄС”. “Ми хочемо привести правила ЄС у відповідність з епохою цифрових технологій, щоб просувати інновації, стримуючи ризики, – зазначив заступник голови ЄК, який займається питаннями фінансів. – Ось чому ми висунемо законодавчу пропозицію щодо ринків криптоактивів”.

Також він додав, що деякі міністри на цій зустрічі висловили занепокоєння з приводу ризиків, пов’язаних з так званими “стейблкоінамі”, які не відповідають нинішнім правилам ЄС. “Нові законодавчі пропозиції розв’яжуть ці проблеми. ЄС регулюватиме ризики для фінансової стабільності й грошового суверенітету, пов’язані зі “стейблкоінамі”, коли вони використовуються для розрахунків”, – запевнив він.

Погоджений у липні лідерами ЄС план Next Generation EU (“наступне покоління ЄС”), покликаний не тільки перезапустити внутрішній ринок ЄС після пандемії, але також і підвищити конкурентоспроможність й інноваційні можливості союзу, допомогти йому реалізувати “зелений курс”.

Так, створюється фінансовий інструмент післякризового відновлення – фонд розміром у €750 млрд. “Ці гроші Брюссель запозичує на фінансових ринках і включить в союзний бюджет, який до цього моменту наповнювався майже тільки внесками держав-членів”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що згідно з оновленим законом, в Україні під фінансовий моніторинг підпадають операції з віртуальними активами, а до переліку суб’єктів первинного фінансового моніторингу додаються компанії, які надають послуги з обміну, зберігання, продажу та переказу електронних грошей. Зокрема, діяльність яких пов’язана з криптовалютами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram