Новини
8 Квітня 2022
540

Для українців скасували ще один податок — можна не платити два роки

житлоТепер можна не платити податок також на комерційні та інші приміщення

В Україні на час дії воєнного стану для громадян скасували податок на нерухомість. Про це йдеться в законопроєкт №7190.

Ця норма поширюється на 2021 рік, за який потрібно було заплатити до 1 липня 2022 року, і на поточний 2022-й. Тобто до 1 липня наступного року.

“Всупереч тому, що у 2021 році війна була виключно на сході України, розуміння того, що є нерухомість в зоні ведення бойових дій, яка просто знищена, несплата податку і за цей рік є скоріше кроком підтримки громадян, щоб не платити за те, що могло вже бути зруйновано”, — розповів “Економічній правді” експерт аналітичного центру “Інститут законодавчих ідей” Тарас Рябченко.

Крім житлової нерухомості, можна тепер не платити податок також на комерційні та інші приміщення.

За словами експерта, такі податкові послаблення зменшать надходження до держбюджету, але таким кроком держава стимулює повернення бізнесу до роботи.

Нагадаємо, за словами експертів, після закінчення бойових дій попит на житло в українців буде значним, а іноземні громадяни купувати житло в Києві будуть значно рідше, ніж було до війни.

Як писали раніше Investory News, під час відбудови зруйнованої інфраструктури Уряд зможе переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. “Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять в Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. Зокрема про це були і є проєкти “Велике будівництво” та “Енергетична Незалежність”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram