Новини
14 Квітня 2021
609

Для реалізації програми “Доступна іпотека” буде випущено ОВДП на 20 мільярдів гривень

Відповідне рішення ухвалено Верховною Радою у першому читанні

Верховна Рада України у середу, 14 квітня, рішенням 263 народних депутатів, ухвалила за основу законопроєкт №5308, який пропонує випуск цінних паперів на 20 млрд грн для реалізації президентської програми “Доступна іпотека”.

За словами члену бюджетного комітету Ради, одного з авторів документу Лесі Забуранної, законопроєкт передбачає, що Мінфін повинен здійснити випуск ОВДП з подальшим придбанням у державну власність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії “Укрфінжитла” для забезпечення громадян житлом і врегулювання питань фінансово-господарської діяльності товариства у зв’язку з приєднанням до Державної іпотечної установи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Наразі діяльність Державної іпотечної установи є збитковою”, — додала вона.

Ухвалення даного законопроєкту дозволить продовжити реалізацію чинних державних програм і дозволить у короткостроковому періоді надати близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання 12 тис. квартир для подальшої передачі у фінансовий лізинг.

Нагадаємо, на початку лютого прем’єр анонсував програму фінансового лізингу та іпотечного кредитування під 5% річних, яку буде запущено у першому півріччі 2021 року. Програма передбачається для окремих категорій громадян.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram