Новини
26 Квітня 2023
324

Для обміну даними з Японією ЄС прокладе новий оптоволоконний кабель

Far North Fiber проходитиме через Арктику

Європейський Союз починає виділяти фінансування на прокладання нового оптоволоконного кабелю з назвою Far North Fiber, що сполучатиме країни ЄС із Японією через Арктику, сказав Стефан Крамер, радник із цифрової політики у представництві ЄС в Японії у коментарі японському NHK.

За його словами, фінансування для проєкту становитиме понад €3 млн, у його реалізації братимуть участь компанії із Японії, США та Фінляндії.

На перших етапах до проєкту хотіли залучити російську компанію “МегаФон” та прокладати кабель уздовж арктичного узбережжя росії. Втім, у 2021 році від ідеї відмовилися — через те, що росія не хотіла давати дозвіл на прокладання кабелю через свої територіальні води, а згодом геополітична ситуація радикально змінилася.

Кабель буде пролягати через північноамериканську частину Північного Льодовитого океану, сполучаючи північну Фінляндію та Норвегію з Аляскою, а також північним островом Японії Хоккайдо. На мапах можна бачити гілку також до Ірландії.

У Far North Fiber зазначають, що зараз кабелів для передачі даних між Японією та Європою три: один — через Тихий океан, континентальну частину США та Атлантичний океан, другий — через Близький Схід, Індійський океан та Південно-Східну Азію. Ще один пролягає через територію росії.

Новий кабель має забезпечити передачу даних на 20% швидше, ніж маршрути через Тихий океан та Близький схід.

Завершити обстеження маршруту прокладання мають до 2024 року, орієнтовне завершення будівництва планують на 2026 рік.

Нагадаємо, ШІ підвищує продуктивність низькокваліфікованих співробітників компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram