Новини
5 Травня 2020
866

Для боротьби з COVID-19: Донорська конференція ЄС у перший день зібрала €7,4 мільярда

Крім того Євросоюз виділить мільярд євро для розробки вакцини й методів лікування

Всесвітній донорській онлайн-конференції в перший день вдалося зібрати €7,4 млрд для боротьби з пандемією коронавірусу, розповіла про її підсумки глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, повідомляє Інтерфакс.

“За кілька годин нам вдалося колективно зібрати €7,4 млрд для розробки вакцини, діагностики та лікування. Ці кошти означають старт безпрецедентної глобальної співпраці, створення справжнього загального надбання, – заявила голова Єврокомісії, підбиваючи в прямій трансляції підсумок збору донорських внесків. – Наразі ми фізично далекі один від одного, але показали, що ми разом, сильніші та згуртованіші, ніж у минулому”.

Раніше відкриваючи конференцію, вона заявила про виділення Євросоюзом €1 млрд для розробки вакцини та методів лікування.

Ще 24 квітня Урсула фон дер Ляйен розповсюдила відеозвернення, в якому пояснила мету донорської конференції. “Ми організуємо 4 травня всесвітню конференцію онлайн зі збору коштів. Мета в тому, щоб об’єднати наші сили та мобілізувати ресурси. Ми хочемо зібрати керівників усього світу, щоб разом перемогти вірус”, – зазначила вона тоді.

Організаторами конференції крім Євросоюзу стали Великобританія, Норвегія та Саудівська Аравія.

Раніше Investory News писали, що за результатом першого в історії віртуального саміту G20 (“Великої двадцятки”) було вирішено вкласти в глобальну економіку понад $5 трлн для подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram