Новини
28 Листопада 2020
1 729

Дизайнери пророкують: Після пандемії люди частіше одягатимуться в гарний та діловий одяг

Коронавірус залишив слід у виробництві класичних костюмів

Британські виробники чоловічих класичних костюмів вважають, що після пандемії у людей з’явиться “бажання одягнутися”, повідомляє The Guardian.

Так, керуючий директор бренду Richard James Шон Діксон упевнений, що після карантину люди почнуть більш уважно ставитися до свого одягу та стилю. “Я вірю, що буде сплеск самовираження, бажання одягнутися”, — зазначає він.

Таку ж думку поділяє й глобальний художній директор Gant Крістофер Бастін. “Я, як і всі, люблю хороші спортивні штани. Але вірю, що незабаром станеться сплеск консервативного стилю, тому що люди прагнутимуть виглядати пристойно та елегантно”, — наголосив він. І додав, що “це нормально — бути щасливими та одягатися відповідно”.

“Ми чуємо про “смерть костюма” з того часу, як відкрили наші двері більше ніж 28 років тому. Але для костюма завжди знайдеться місце, як і для пошиття одягу в цілому”, — розповів Шон Діксон.

Видання зазначає, що пандемія залишила слід у виробництві класичних костюмів. Наприклад, Richard James вже зараз пропонує вільніший крій класичних штанів, а деякі з них шиються з еластичним поясом — як у спортивних штанів.

Також все більше брендів пропонують купувати піджаки та штани окремо один від одного. “На даний час ми шиємо все більше спортивних пальт й окремих від піджаків штанів. З початку карантину ми побачили, що наші клієнти відходять від класичних костюмів, вибираючи замість них більш індивідуальні варіанти”, — розповів представник бренду Huntsman Даріо Карнера.

Нагадаємо, H&M створила апарат, що переробляє старий одяг у новий. За п’ять годин і $16 поношений светр може перетворитися у шарф або дитячу ковдру.

А от американський стартап Allbirds випустив одяг з панцирів крабів. Так компанія налаштована на використання екоматеріаліврослин і перероблених пластикових пляшок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram