Новини
12 Вересня 2019
1 479

Дивак з Японії: Мільярдер Юсаку Маедзава продає бізнес заради польоту у космос

Статок бізнесмена складає $3,6 мільярда

Японський мільярдер Юсаку Маедзава, який в 2023 р. стане першою людиною, яка відправиться в політ навколо Місяця на апараті SpaceX, продав свій онлайн-магазин одягу Zozo за $3,7 млрд. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву підприємця.

Японський підрозділ Yahoo заплатить близько $3,7 млрд за 30% акцій Zozo з 36,8%, які належать Маедзаві. Угода також передбачає його відставку з поста генерального директора компанії.

Юсаку Маедзава — 14-а найбагатша людина Японії зі статком $3,6 млрд.

Він славиться неординарними витратами: на початку 2019 р. Маедзава опублікував пост на своїй сторінці в Twitter про те, що розігрує серед 100 випадково вибраних користувачів 100 млн ієн (близько $923 тис.) за ретвіт. Пост став найпопулярнішим за всю історію Twitter, зібравши майже 5 млн коментарів.

У 2017 р. він заплатив $110,5 млн за картину Жана-Мішеля Баскії на аукціні Sotheby’s, що на той момент стало рекордною сумою для робіт американських художників.

А ось у 2023 р. Маедзава повинен стати першим пасажиром космічного корабля Big Falcon Rocket, розробленого SpaceX Ілона Маска. Корабель облетить Місяць і повернеться на Землю. З собою він збирається взяти кілька художників, які повинні зобразити види і потім створити на їх основі “шедеври, які будуть надихати мрійників”.

Нагадаємо, Юсаку Маедзава, який викупив усі квитки на перший політ SpaceX, продав кілька творів мистецтва зі своєї колекції. У відповідь на питання про те, чому він продає картини, Маедзава пожартував, що у нього “немає ні гроша, тому що він витрачає все, що у нього є”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram