Новини
5 Лютого 2020
734

Disney оцінила збитки через коронавірус у Китаї в $175 мільйонів

У таку суму може обійтися тимчасове закриття Disneyland в Шанхаї та Гонконзі

Американська компанія The Walt Disney Company прогнозує збитки в розмірі $175 млн від наслідків спалаху пневмонії, викликаної вірусом 2019 nCoV (коронавірус), повідомляє CNBC.

Таку оцінку привела головний фінансовий директор Disney Крістін Маккарті під час публікації у вівторок, 4 лютого, звіту за перший квартал 2020 фінансового року. Фінансовий рік у США починається 1 жовтня.

За оцінкою компанії, тимчасове закриття 25 січня парку відпочинку та розваг Disneyland в Шанхаї обійдеться в $135 млн.

Парк в Гонконзі був закритий на наступний день до подальшого повідомлення. Зупинення його роботи загрожує втратами в розмірі ще близько $40 млн. Більш точні цифри будуть викладені у звіті за наступний квартал.

“Закриття парків відбувається протягом кварталу, який у звичайних обставинах характеризується високою відвідуваністю через настання Нового року за місячним календарем”, — зазначила Маккарті.

“Точний розмір фінансових втрат багато в чому буде залежати від тривалості зупинення роботи й від того, як швидко ми зможемо відновити функціонування в штатному режимі”, — додала вона.

При цьому, компанія не прогнозує спад відвідуваності Disneyland в США. Хоча у Сполучених Штатах підтверджено одинадцять випадків захворювання пневмонією, викликаною 2019 nCoV. Випадки зафіксовані в штатах Каліфорнія, Іллінойс, Аризона, Вашингтон і Массачусетс.

США ввели тимчасову заборону на в’їзд на територію країни для майже всіх іноземців, що побували в останні дні в КНР, за винятком членів сімей американських громадян, а також тих, хто має дозвіл на постійне проживання в США.

Як писали раніше Investory News, у 2019 р. загальна виручка Disney перевищила $10 млрд. Вісім із десяти найкасовіших фільмів року в США, а також запуск стрім-сервіса Disney + у 2019 р. стали найвдалішими проєктами для однієї з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі The Walt Disney Company.

Нагадаємо також, стримінгові сервіси Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime та інші втратили $9,1 млрд у 2019 р. через користувачів, які діляться паролями від своїх акаунтів

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram