Новини
27 Березня 2019
937

“Дірка” у безпеці коштувала алюмінієвому гіганту Norsk Hydro майже $35 мільйонів

Однак, компанія заслужила похвалу експертів з кібербезпеки за прозорість

Кібератака на норвезьку алюмінієву компанію Norsk Hydro обійшлася їй як мінімум в 300 млн норвезьких крон (приблизно $34,8 млн), повідомляє BBC.

Минулого тижня компанія Norsk Hydro, в якій працюють 35 тис. чоловік в 40 країнах, постраждала від шкідливих програм.

Компанія заявила, що поступово переводить вразливі системи в оперативний режим і попередня вартість інциденту становила близько 300-350 млн крон.

Як зазначили у Norsk Hydro, велика частина цих втрат була в підрозділі Extruded Solutions, яке виробляє алюмінієві фасади. Загальний обсяг виробництва у підрозділі внаслідок інциденту знизився на 20-30%. Частина потужностей повністю призупинила роботу. На деяких заводах обладнання, що керувалося компьютерами, перевели на ручне управління.

Однак, компанія заслужила похвалу експертів з кібербезпеки за прозорість.

Дейл Патерсон, який консультує комерційні компанії з питань кібербезпеки, оцінив останнє оновлення Hydro як “кращий план реагування на інциденти”.

Зазначимо, що американський IT-гігант Microsoft також постраждав від кібератаки. Так, компанія зафіксувала хакерські атаки на співробітників аналітичних центрів, пов’язаних з політикою ЄС, зокрема на Німецьке товариство зовнішньої політики, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла.

Комітет постпредів країн ЄС (Coreper) нещодавно схвалив мандат румунському головуванню Ради ЄС на переговори з Європарламентом щодо створення структур, покликаних “захистити єдиний цифровий ринок і зміцнити автономію ЄС у сфері кібербезпеки”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram