Новини
9 Серпня 2019
750

Дійшли консенсусу: Американський нафтовик Occidental придбав конкурента Anadarko за $55 млн

Понад 99% акціонерів Anadarko проголосували на користь придбання

Occidental Petroleum Corporation оголосила про успішне завершення угоди на $55 млрд щодо придбання Anadarko Petroleum Corporation, про це йдеться у повідомленні на сайті Occidental.

Зазначається, що загальна сума також враховує борг Anadarko. Закриття угоди відбулося у четвер, 8 серпня, після того, як понад 99% акціонерів Anadarko на позачергових зборах проголосували на користь придбання.

За умовами, акціонери Anadarko отримують $59 готівкою та 0,2934 звичайних акцій Occidental за кожен папір Anadarko. “Починаючи з 9 серпня, звичайні акції Anadarko не торгуватимуться на біржі в Нью-Йорку”, – повідомили в компанії.

Як зазначив президент і головний виконавчий директор Occidental Вікі Холлаб, з портфелем активів світового класу Anadarko, який тепер офіційно є частиною Occidental, компанія розпочинає роботу з інтеграції двох компаній та розкриттю цінності цієї комбінації для акціонерів.

“Ми очікуємо, що забезпечимо синергію витрат і капіталовкладень не менше $3,5 млрд на рік. І наше правління та команда менеджерів зосереджені на тому, щоб виконати обіцянку цієї захопливої комбінації. І з нетерпінням очікуємо на оновлення ринку”, – заявив він.

За інформацією Reuters, компанія Occidental одразу після голосування щодо закриття угоди призначила нових керівників для управління компанією Western Midstream Partners LP – газопровідного бізнесу Anadarko. “Її акції виросли на 2,5% і закрилися за ціною $47,13”, – пише видання.

І додає, що акції Anadarko виросли на 56% з дня, що передував відкриттю переговорів про злиття. “В той час як акції Occidental упали на 30% з моменту початку переговорів щодо злиття”, – зазначає Reuters.

Occidental Petroleum Corporation – нафтогазова компанія, що працює в США, на Близькому Сході та в Латинській Америці. Центральний офіс компанії знаходиться в Х’юстоні.

Американська Anadarko є однією з найбільших у світі незалежних компаній з розвідки й видобутку нафти та природного газу. Компанія заснована в 1959 році.

Нагадаємо, наприкінці квітня американська нафтогазова компанія Occidental направила лист раді директорів компанії Anadarko з пропозицією купити всі акції компанії за ціною $76 за штуку. Тоді у компанії були впевнені, що їх пропозиція більш вигідна, у порівнянні з угодою, яку Anadarko запропонувала Chevron – одна з найбільших енергетичних корпорацій в Америці.

А вже в середу, 1 травня,  Occidental оголосила, що американська холдингова компанія Berkshire Hathaway, яка належить Воррену Баффетту, взяла на себе зобов’язання інвестувати $10 млрд в Occidental, аби допомогти їй купити конкурента Anadarko.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram