Новини
12 Квітня 2019
1 185

Діджиталізація АПК: На британських фермах роблять корів самостійними

5G -нашийники регулюють роботизовану систему доїння, яка сама підключаються до тварини

В ході експерименту понад п’ятдесят корів в Шептон-Маллет (Англія), були оснащені розумними нашийниками 5G, а також вушними бирками, які стежать за їх здоров’ям, повідомляє Reuters.

Cisco Systems Inc, яка розробила мережеву інфраструктуру технології 5G, встановила випробувальні стенди 5G для тестування бездротового і мобільного зв’язку в трьох сільських районах.

Ці 5G-нашийники взаємодіють з роботизованою системою доїння. Коли корови відчувають необхідність доїння молока, вони можуть підійти до воріт, які автоматично відкриються для них. Звідси роботизований доїльний апарат зможе визначити, яка з 50 корів наближається, щоб допомогти точно зачепитися за вим’я. За це корова отримує нагороду у вигляді перекусу. Тим часом, вушні бирки стежитимуть за коровами на предмет ознак дистресу під час процесу доїння і попереджати про це фермерів.

Експеримент проводиться в Центрі точних інновацій в галузі сільськогосподарського машинобудування, який фінансується урядом Великобританії.

“Ми тестуємо здатність 5G набагато швидше передавати дані з наших датчиків, а не через комп’ютери ферм і повільне широкосмугове підключення до Інтернету. І значення цього в тому, що такі технології можуть бути використані в сільських фермах по всій країні”, – розповів Reuters менеджер проекту Дункан Форбс (Duncan Forbes).

“Ми можемо підключити кожну корову на фермі. Ось що 5G може зробити для сільського господарства – дійсно розкрити всю міць, яку ми маємо на цій фермі, в Великобританії і в світі”, – зазначив представник Cisco Systems Нік Кіросс (Nick Chrissos).

Нагадаємо, ще наприкінці лютого Ericsson і China Unicom, оператор мобільного зв’язку, розпочали розробку інтелектуальної гавані 5G в порту Циндао в Китаї і навіть успішно провели випробування.

Також, у лютому південнокорейська компанія SK Hynix інвестувала $107 млрд у зведення чотирьох нових заводів. Виробник готується до зростання попиту на нові технології, наприклад, 5G та системи штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram