Країна
30 Листопада 2021
1 946

Dezeen Awards: Серед переможців конкурсу архітектури та інтер’єрів — українське кафе

Столична “Їстетика” обійшла інший український проєкт

На фото: будівля року ліванський багатоквартирний будинок

22 та 23 листопада були названі переможці міжнародної премії Dezeen Awards у категоріях “Архітектура” та “Дизайн інтер’єрів”.

Будівлею року за версією Dezeen став багатоквартирний будинок у Лівані архітектора Ліни Готме. Журі наголосило на свіжості, простоті та елегантності цього об’єкту — він вистояв після вибуху в Бейруті влітку 2020-го. Споруда також перемогла у номінації “Багатоквартирний дім”.


У номінації “Культурні будівлі” була представлена ​​синагога в Бабиному Яру у Києві, але поступилася проєкту китайської студії MAD Architects, конференц-центру на півночі Китаю.


Найкращою бізнес-будівлею року став п’ятиповерховий офісний центр Nodi студії White Arkitekter. Він збудований з дерева — це перша подібна споруда в Гетеборзі.


Нагороду за інтер’єр року присудили офісу студії Sher Maker із Таїланду. Об’єкт є просторою будівлею в оточенні природи, з відкритими просторами та безліччю зелені.


Інтер’єром року у категорії “Ресторани та бари” названо дизайн київського кафе “Їстетика” студії Вікторії Якуші. У закладі грубий бетон контрастує з полірованим каменем, глиняним тинькуванням та гладкою сталлю. Експерти відзначили композицію, велику кількість натуральних і перероблених матеріалів, а також відсилання до місцевої культури.

“Їстетика” обійшла інший український проєкт — Virgin Izakaya Bar студії YODEZEEN.

Студію Вікторії Якуші також номіновано на премію кращої молодої дизайн-студії року.


В інтер’єрних категоріях нагороду отримали два поштові відділення. Box студії Fyra у Гельсінкі — це місце, де клієнт може приміряти речі перед тим, як забирати посилку.


А студія Yatofu Creatives створила яскраве поштове відділення у Шанхаї. Суддям сподобалося гармонійне поєднання кольорів, принтів і текстур в інтер’єрі.

Джерело: Dezeen

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram