Новини
6 Грудня 2019
1 053

Deutsche Bank: Що чекає криптовалюту в майбутньому

Попит на альтернативні валюти, такі як золото або крипта, може зрости

Згідно з новим дослідженням Deutsche Bank, вже до 2030 р. попит на альтернативні валюти сильно збільшиться, що призведе до зникнення фіатних валют.

В аналітичному звіті банку “Imagine 2030” глава по глобальній фундаментальній кредитній стратегії Deutsche Bank Джим Рейд (Jim Reid) нагадав про проблеми, з якими стикалася теперішня грошова система в останні роки. Він заявив, що підвищений попит на нематеріальні активи та їх анонімність залучить до цифрових валют більше людей.

“Сили, які утримували чинну фіатну систему, тепер виглядають крихкими та можуть розпастися у 2020-х рр. Це призведе до негативної реакції на фіатні гроші, і попит на альтернативні валюти, такі як золото або крипта, може зрости”, — заявив він.

Однак для того, щоб криптовалюта стала більш популярною, необхідно розв’язати великі проблеми. Йдеться про сумніви урядів і регуляторів з приводу легітимності цифрових валют, а також про коливання ціни й невеликому проникненні на глобальні ринки. Створення систем з мобільними додатками та пластиковими картами допоможе розв’язати дані проблеми.

Рейд також зазначив, що чим більше буде поширюватися криптовалюта, тим більше проблем буде виникати. Наприклад, з’явиться нова фінансова система, заснована на цифрових валютах, яка буде залежати від наявності електрики, а також буде схильна до атак хакерів.

“Коли така система з’явиться, грань між криптовалютою, фінансовими установами, а також державним і приватним секторами економіки буде розмита”, — підкреслив Рейд.

У свою чергу, аналітик Bloomberg Майк МакГлоун вважає, що біткоїн найближчим часом знову перевищить позначку $10 тис., а у 2020 р. його ціна може подвоїтися.

Курс криптовалют станом на 11:59 за київським часом

“Не дивлячись на складну другу половину 2019 р., коли біткоїн впав з максимумів майже у два рази, прогноз по ньому на 2020 р. і навіть наступне десятиліття позитивний через низку факторів”, — заявив Макглоун.

Макглоун також впевнений, що масове прийняття криптовалюти й фіксована пропозиція — основні драйвери зростання активу.

Том Лі з Fundstrat, нещодавно виступаючи на CNBC, звернув увагу на три позитивних фактори, які можуть підштовхнути ціну біткоїна вгору в майбутньому році. Це сильне зростання американських акцій, халвінг і позитивне ставлення Китаю до технології блокчейн.

А ось інвестор і мільярдер Рей Даліо не бачить в біткоїні інструмент для заміни теперішніх національних валют, що підтверджується складнощами при купівлі та продажу товарів за криптовалюту в сучасному світі. На його думку, стейблкоіни мають велику перспективу як платіжний засіб.

Нагадаємо, в цьому році було закрито близько 70 криптовалютних хедж-фондів, які обслуговували таких інституційних інвесторів, як пенсійні фонди та сімейні офіси. Якщо такий тренд продовжиться, орієнтовані на криптовалюту хедж-фонди можуть перестати існувати.

Як відомо, команда популярної криптобіржі Binance повідомила про придбання інформаційно-аналітичної платформи для децентралізованих додатків DappReview. Метою угоди стало прискорення адаптації блокчейн-технологій у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram