Новини
28 Жовтня 2020
829

Deutsche Bank отримав істотно вищий чистий прибуток, ніж очікувалося

Фінансовий результат у III кварталі вдалося покращити завдяки інвестиційному бізнесу

Чистий прибуток найбільшого німецького банку Deutsche Bank AG за липень-вересень 2020 року склав €309 млн проти чистого збитку у €832 млн за аналогічний період минулого року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що хороші фінансові результати вдалося отриманим завдяки інвестиційному бізнесу. Так, виторг збільшився на 13%, до €5,938 млрд, у порівнянні з €5,262 млрд. У тому числі виторг інвестиційного банку збільшився на 43%, враховуючи зростання на 47% доходів від роботи з інструментами з фіксованою прибутковістю й валютами.

“Аналітики в середньому прогнозували виторг банку на рівні €5,62 млрд, чистий прибуток – €12 млн”, – зазначає MarketWatch.

Deutsche Bank у III кварталі виділив на можливі втрати за безнадійними кредитами €273 млн, що вище показника за той же період роком раніше, але менше обсягу другого кварталу цього року.

Коефіцієнт достатності капіталу першого рівня (CET1) банку на кінець вересня становив 13,3%, у порівнянні з 13,4% роком раніше.

Крім того, зазначається, що штат банку за рік скоротився з 89,96 тис. осіб до 86,98 тисяч.

При цьому ринкова вартість Deutsche Bank з початку цього року зросла на 14,4%, у той час, як німецький фондовий індекс DAX знизився майже на 9% за цей період.

Нагадаємо, влітку у Deutsche Bank попередили про можливу відмову інвесторів від долара, який може перестати бути резервною валютою у разі приходу другої хвилі пандемії.

У липні Нью-йоркське Управління з нагляду за діяльністю фінансового ринку (DFS) повідомило про досягнення угоди з Deutsche Bank, в рамках якого банк виплатить штраф у $150 млн за “значні порушення”, допущені банком при обслуговуванні рахунків скандально відомого фінансиста Джеффрі Епштейна, а також в ході ділового співробітництва з Danske Bank Estonia і FBME Bank.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram