Новини
19 Березня 2021
638

Десять найбагатших бізнесменів світу за добу втратили $23 мільярди

Антилідер — Ілон Маск, з мінусом у $10 мільярдів після розпродажу акцій Tesla інвесторами

Сумарний статок 10 найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes скоротився за день більше ніж на $23 млрд, йдеться у рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в реальному часі.

З десяти найбагатших мільярдерів за підсумками дня, 18 березня, статки зросли лише в інвестора Воррена Баффета — на $0,5 млрд, до $96,5 млрд. А от найбільше зниження капіталу за добу — у гендиректора Tesla Ілона Маска: на $9,9 млрд (5,77%) до $162,1 млрд.

Акції Tesla у четвер, 18 березня, просіли на 6,9% до $653,16 за папір. “Маск повторно скотився на третю сходинку рейтингу Forbes. Друге місце повернув собі власник Louis Vuitton Бернар Арно — найбагатша людина Європи. Його статок скоротився на $0,5 млрд до $162,6 млрд”, — зазначає Forbes.

Найбагатший бізнесмен світу за версією видання, гендиректор Amazon Джефф Безос, залишився на першому місці, але його статки також за підсумками четверга помітно знизилися — на $5,7 млрд, до $178,1 млрд. Акції Amazon подешевшали на 3,44%.

Статки співзасновника Google Ларрі Пейджа скоротилися на $2,3 млрд, а Сергія Бріна — на $2,2 млрд. Тепер капітал Пейджа оцінюється у $88,6 млрд, Бріна — у $86 млрд. Пейдж поступився сьомою сходинкою у рейтингу співзасновнику Oracle Ларрі Еллісону (мінус $0,17 млн, до $90,2 млрд).

Гендиректор Facebook Марк Цукерберг втратив за добу $1,9 млрд, тепер його статок оцінюється у $101,7 млрд.

Крім того, у четвер подешевшали практично всі найбільші IT-компанії. “Технологічний” індекс Nasdaq скоротився на 3%, а S&P 500, до якого входять найбільші за капіталізацією компанії, втратив 1,5% — через добу після досягнення нового рекорду, повідомляє The Wall Street Journal.

“Промисловий” індекс Dow Jones завершив торги падінням на 0,5%. Акції Apple і Netflix знизилися більш ніж на 3%”, — уточнює видання. І додає, що на акції вплинув розпродаж на ринку держоблігацій США.

Прибутковість 10-річних держоблігацій США перевищила 1,7% вперше з січня 2020 року — прибутковість зростає, коли попит на облігації падає. У WSJ пояснили, що інвесторів збентежила Федеральна резервна система, яка підвищила прогноз економічного зростання та інфляції через новий пакет держпідтримки у США на $1,9 трлн.

“Інвестори позбавляються від дорогих акцій технологічних компаній, щоб вкласти гроші в підприємства, які виграють від підйому економіки: банки, авіакомпанії й енергетичні компанії”, — зазначає газета.

При цьому енергетичний ринок у четвер теж просів на 7% через зниження цін на нафту: її ціна 18 березня впала нижче $62 вперше з лютого.

Раніше Investory News писали, що за рік пандемії сукупний статок усіх учасників рейтингу 400 найбагатших американців за версією Forbes виріс на $240 млрд. Однак не всім вдалося стати багатшими. Лідери падіння — Воррен Баффет, вдова Стіва Джобса, Гарольд Хемм та інші бізнесмени й інвестори.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram