Новини
9 Липня 2021
653

Держстат: У річному вимірі інфляція залишилась на рівні 9,5%

У червні найбільше подешевшали яйця — на 16%

У червні 2021 року інфляція у річному вимірі залишилась на рівні 9,5%, якщо порівнювати з травнем 2021 року — знизилась до 0,2%, свідчать дані Держстату.

“Інфляція на споживчому ринку у червні 2021 року проти травня становила 0,2%, з початку року — 6,4%”, — заявили у Держстаті. При цьому, базова інфляція за вказаний період становила 0,4%, з початку року — 4,3%.

У червні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої знизились на 0,1%. Найбільше — на 16% подешевшали яйця. На 2,8-0,4% знизились ціни на фрукти, овочі, молоко, сало, свинину.

Водночас на 3,4-0,4% подорожчали соняшникова олія, риба та продукти з риби, рис, макаронні вироби, м’ясо птиці, безалкогольні напої, сири, продукти переробки зернових, яловичина, масло, цукор.

Водночас зростання цін та тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося в основному завдяки підвищенню плати за утримання будинків і прибудинкових територій на 1%, природний газ — на 0,7%.

Нагадаємо, в уряді прогнозують близько 4% росту економіки цього року, а інфляція залишиться у межах прогнозованих тенденцій — до 8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram