Новини
17 Лютого 2021
847

Держпродспоживслужба: Україна погодила з Великою Британією імпорт риби

Також готуються сертифікати і для експорту української продукції

Держпродспоживслужба України та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції, повідомляє служба на сайті.

“Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільських справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA) погодив сертифікат для ввезення рибних продуктів в Україну”, — прокоментували у відомстві відкриття українського ринку для британської продукції.

Глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька додала, що опрацьовуються сертифікати для експорту української продукції до Великої Британії, оскільки дані міжнародні угоди є двосторонніми.

За її словами, Держпродспоживслужба працює над врегулюванням інших торгових питань з Великою Британією, оскільки через вихід цієї країни з Євросоюзу багато угод і сертифікати потребують перегляду та погодження.

Як писали раніше Investory News, за 2020 рік проти 2019 року імпорт товарів скоротився на 11%, до $54,10 млрд, експорт — на 1,7%, до $49,21 млрд. Сальдо зовнішньої торгівлі було негативним і становило $4,88 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram