Новини
27 Січня 2022
517

Держприкордонслужба: Минулого року українці найбільше подорожували до Польщі та Туреччини

А ще — Румунії, Молдови, Словаччини та Німеччини

У 2021 році громадяни України здійснили понад 4,4 млн поїздок до Польщі, що на 13% більше, ніж попереднього року. За кількістю перетинів держкордону громадянами України, ця країна залишається беззаперечним лідером, йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

На другому місці — Туреччина із загальною кількістю понад 2 млн поїздок українців (зростання у 2,1 раза), які здебільшого прямували на відпочинок.

Третє місце із понад 1,7 млн пропускних операцій (+5%) отримує Угорщина. На четвертому — Єгипет (1,4 млн, зростання у 2 рази), на п’ятому — Росія (918 тис., зменшення на 12%).

Крім того, істотний приріст кількості поїздок українських громадян у відсотковому плані демонструють Румунія, Молдова, Словаччина та Німеччина: +32%, +16%, +2% та +20% відповідно.

Водночас, кількість громадян України, які їздили до Білорусі, скоротилася більш ніж удвічі. Схоже, що в майбутньому її місце у першій десятці може зайняти інша країна, наприклад, Грецька Республіка, яка за підсумками 2021 року демонструє приріст популярності серед українців у 7,5 раза.

Зовсім поруч з нею йдуть також Об’єднані Арабські Емірати та Італія.

Нагадаємо, Україна отримала рекордний туристичний збір у 244 млн грн. Найуспішнішими були літні та осінні місяці минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram