Новини
19 Жовтня 2020
788

Держфінмоніторинг: З початку 2020 року виявлено незаконних операцій на 60 мільярдів гривень

Правоохоронні органи отримали 739 матеріалів, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів

За 9 місяців 2020 року Державна служба фінансового моніторингу направила до правоохоронних органів 739 матеріалів щодо фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів. Сума, що пов’язана з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, у цих матеріалах становить 60,3 млрд грн, про це йдеться у повідомленні на сайті Урядового порталу.

Зазначається, що приділяється особлива увага стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна.

“Так, за січень-вересень Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 157 таких матеріалів, у яких сума фінансових операцій, що можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та вчиненням іншого злочину, становить 6,4 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Загалом за 9 місяців до правоохоронних органів направлено 45 матеріалів стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

Раніше Investory News писали, що станом на початок січня 2020 року в Україні припинено діяльність 911 нелегальних гральних закладів. Вилучено понад 11 тисяч одиниць ігрового обладнання та комп’ютерної техніки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram