Новини
3 Листопада 2022
449

Держбюджет-2023 готовий до остаточного голосування в Раді

Це може стати найбільш завчасно ухвалений бюджет в історії країни

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував депутатам схвалити проєкт державного бюджету на 2023 рік у другому читанні, повідомили голова Бюджетного комітету Юрій Арістов та перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

“На Комітеті в присутності голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, міністра фінансів Сергія Марченка та його заступників схвалили до другого читання проєкт бюджету на наступний рік. Попереду — лише голосування в сесійній залі”, — написав Арістов у Facebook.

Як зазначив Железняк, проєкт бюджету підтримали 29 нардепів, один депутат утримався.

Серед змін, що з’явилися у бюджеті — зростання видатків на Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав людини (+116 млн грн), фінансування політичних партій (+519,4 млн грн), телеканал Рада та газета “Голос України” (+120 млн грн), а також додаткові 63 млн грн на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, майже 40 млн грн — на заходи з приватизації.

Арістов зазначив, що сподівається встановити рекорд з найбільш завчасного ухвалення бюджету в історії України та забезпечити фінансову безпеку країни.

Як писали раніше Investory News, бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроєкт щодо створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Наступного року у бюджеті такий фонд передбачено розміром 19 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram