Новини
13 Жовтня 2021
757

Державні облігації України вперше увійшли до індексу JP Morgan

Включення ОВДП в індекс почнеться з 31 березня 2022 року

Підрозділ інвестбанку JP Morgan — JP Morgan Global Index Research — 12 жовтня повідомив, що державні облігації України претендують на включення в індекс GBI-EM GD, починаючи з 31 березня 2022 року і приблизною часткою 0,12%, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Спочатку в усі три серії GBI-EM буде включена одна серія облігацій, яка відповідає вимогам індексу, — це ОВДП з купоном обсягом 15,84% і погашенням в лютому 2025 року (UA4000204150).

Повідомляється, що портфель іноземних інвестицій в державні облігації України, випущені на внутрішньому ринку, значно зріс з моменту запуску лінку з Clearstream у 2019 році, а частка нерезидентів на ринку ОВДП зросла до більш ніж 10%.

За результатами оцінки відгуків інвесторів, JP Morgan Global Index Research повідомив, що більшість інвесторів визнали поліпшення ліквідності ринку за останні два роки, але водночас зазначили, що процес відкриття рахунку в Україні може зайняти кілька місяців.

Включення українських облігацій в індекс почнеться з 31 березня 2022 року, щоб в разі необхідності надати інвесторам достатньо часу для встановлення доступу до ринку і рахунків в Україні.

“Ми вдячні індексній команді JP Morgan за хороші новини. Включення державних облігацій в гривнях в індекс JP Morgan GBI EM допомагає нам досягти цілей нашої Середньострокової стратегії управління державним боргом. Ми хотіли б мати більше інструментів у гривні, придатних для індексу, тому ми будемо випускати всі облігації в гривні з терміном погашення понад 4 роки, в обсязі, достатньому для включення в індекс JP Morgan GBI-EM”, — прокоментував урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Як раніше писали Investory News, міністерство фінансів на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до бюджету 2,465 млрд грн. Середньозважена дохідність 6-місячних ОВДП становила 9,70%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram