Драйв Новини
16 Грудня 2021
2 042

Depositphotos назвав головні візуальні тренди 2022 року

Серед них — звичайно, метавсесвіт, психоделічне мистецтво й естетика 2000-х років

Фотобанк Depositphotos випустив щорічний прогноз візуальних тенденцій, які формуватимуть естетику у 2022-му. Компанія попросила експертів зі всього світу поділитися своєю думкою про майбутнє креативної індустрії.

Метавсесвіт. Наступного року диджитал-простір набуде дедалі більшого реалістичного вигляду за допомогою технологій AR та VR. Дизайнери частіше використовуватимуть продумані до дрібниць 3D-елементи й моушн-графіку, що виведе інтерактивність на новий рівень. Для створення сильнішого ефекту присутності автори доповнюватимуть свої проєкти звуковим супроводом.

Психоделічне мистецтво. У новому році творці контенту спиратимуться на мотиви 70-х. Бажання втекти від реальності та захопити аудиторію мотивує авторів на експерименти з психоделічним мистецтвом у диджитал-просторі. У графічному дизайні популярні голографічні та зернисті фони, складні абстракції, насичені поєднання яскравих кольорів.

Генеративна музика. Шукати музику стало набагато простіше завдяки рекомендаціям на основі нашої історії пошуку, настрою чи смаку. Найближчим часом творці контенту нададуть аудиторії можливість гіперперсоналізованого досвіду: фонові треки на сайтах і додатках адаптуватимуться під конкретного користувача.

Естетика 2000-х. Міленіали та покоління Z захоплені естетикою нульових, що дарує відчуття щастя та безтурботності, — як у дитинстві та юності. У новому році творці контенту будуть використовувати пастельні палітри кольорів із рожевим, жовтим, зеленим і синім відтінками. У дизайні та фотографії з’являться ретро футуристичні мотиви з глянцевим ефектом або плівковою обробкою.

Наукова нефантастика. Технологічні досягнення, на які наукова фантастика надихала вчених у минулому, сьогодні вже є реальністю. Космічні подорожі Стенлі Кубріка та летючі машини Рідлі Скотта знову актуальні. Темні відтінки та металеві текстури створять нові виміри — такий дизайн приверне увагу аудиторії та змусить задуматися про майбутнє.

Час любові себе. Цей тренд досягне піку популярності у 2022 році. Бренди та художники спільно створюватимуть проєкти, що покращують психічне здоров’я в суспільстві. Фотографи оберуть прості композиції, мінімалістичні колірні рішення та автентичний антураж, показуючи речі у реальному контексті. Такий підхід дозволить заслужити довіру аудиторії та долучитися до розвитку здорового суспільства.

Фото: Thrive Global

Мистецтво скролітелінгу. Наступного року автори контенту будуть експериментувати з різними елементами — від асиметричних макетів і паралакс-скроллінга до великих шрифтів і 3D-моушн. Для посилення ефекту занурення дизайнери почнуть використовувати hero-відео, захопливі аудіотреки та звуки. Але головна умова успішного скролітелінг-проєкту — короткий час завантаження та унікальна історія.

Імерсивний світ. У реальності, що швидко змінюється, бренди постійно шукають нові формати, щоб виділитися на фоні конкурентів. Виробники, які прагнуть вийти за рамки соцмереж, спробують імерсивні діджитал-кампанії: тривимірна анімація, моушн-графіка та змінена перспектива дозволять створити 3D-ілюзії та вразити глядачів.

Нагадаємо, Meta надала широкому загалу доступ до VR-платформи Horizon Worlds. Жителі США та Канади, які досягли 18 років, можуть отримати доступ до програми для гарнітури Quest безплатно і без запрошення.

А от Nike та ігрова платформа Roblox створять віртуальний світ під назвою Nikeland. Це вже другий крок виробника до створення метавсесвіту.

Раніше Investory News писали, що Nike подала заявки на реєстрацію товарних знаків для цифрового одягу та взуття. Таким чином компанія намагається захистити свої бренди у віртуальних світах, а також запобігти появі підробок в іграх.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram