Новини
18 Грудня 2020
640

Денис Шмигаль: Україна зможе здійснити прорив у рейтингу Doing Business

Прем’єр назвав три параметри, які “тримають країну внизу”

Продовження реформ, зокрема у сфері ведення бізнесу, є однією з ключових цілей уряду, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-бесіди з провідними підприємцями на тему “Україна і світ 2021”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Зараз у рейтингу Doing Business ми десь у районі 60-го місця. Є три параметри, які тримають нас внизу. Це підключення до електромереж, законодавство про банкрутство та доступність до фінансових ресурсів”, — зазначив він.

Голова уряду також додав, що це ті ризики, які внутрішні і зовнішні інвестори сприймають як обмеження для розвитку бізнесу.

“Уряд ставить за мету досягти найкращі 50 в Індексі глобальної конкурентоспроможності й 30-ки кращих у рейтингу Doing Business”, — розповів Шмигаль

За його словами, вже прийнятий Кодекс України з процедур банкрутства. Подальша робота в законодавчій сфері та з підзаконними актами в цій сфері дозволить Україні піднятися в рейтингу Doing Business.

“Потрібні також законодавчі зміни щодо підключення до електромереж. Ми зробили вже перші кроки. В Україні введено так званий RAB-тариф. Це частина тарифу, яка відшкодовується власникам електромереж і направляється ними, власне, на реінвестиції у розвиток мереж і головне на здешевлення підключень”, — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що важливе також нормативне регулювання процедури підключення до електромереж: “Ми також цим займаємося. Це один із пріоритетів для бізнесу та інвесторів”.

Як писали раніше Investory News, експерти Незалежної групи макроекономічного прогнозування Ukraine Economic Outlook вважають, що українська економіка повинна була випробувати набагато сильніше падіння від СOVID-рецесії 2020 року, якби не ефект стимулювання внутрішнього попиту з боку “Великого будівництва”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram