Новини
17 Травня 2019
992

Deloitte: Найбільші світові ритейлери за рік заробили $4,53 трлн

Експерти компанії назвали глобальні тенденції світового ритейлу в 2019 році

Фото: Pixabay

Консалтингова та аудиторська компанія Deloitte у щорічному звіті Global Powers of Retailing 2019 проаналізувала ключові тенденції в світовому секторі роздрібної торгівлі та дала прогнози на 2019 р.

Так, сукупний дохід від роздрібної торгівлі для 250 найбільших ритейлерів світу в 2017 фінансовому році склав $4,53 трлн, при середньому розмірі доходу в $18,1 млрд на компанію. Роздрібна виручка збільшилася для 208 компаній (83%) з топ-250.

За даними звіту, найбільше великих ритейлерів знаходиться в Європі – 87 компаній, що становить 34,8% від загального їх числа, а їх частка в доході 250 найбільших ритейлерів дорівнює 33,8%.

Десять провідних світових ритейлерів більш зосереджені на глобальному ринку. В середньому кожен з них працює в 13 країнах, при загальному середньому показнику в 10 країн.

Найбільш активними в глобальному масштабі залишаються європейські ритейлери, які прагнуть до зростання за межами своїх внутрішніх ринків.

Як зазначається у звіті, FMCG є найбільшим сектором продукції. 138 компаній (55,2%) генерували 66,2% роздрібних доходів у 2017 фінансовому році.

“Політика сильного долара США в 2018 році призвела до знецінення валют країн, що розвиваються, що змусило їх центральні банки також підвищити процентні ставки і викликати зниження цін на акції по всьому світу. У 2019 році очікується подальше посилення податково-бюджетної політики, що призведе до стресу на кредитних ринках і, можливо, до подальшого стресу на ринках, що розвиваються”, – зазначають аналітики.

Експерти схиляються до того, що в 2019 р. зростання світової економіки продовжить сповільнюватися.

У минулому році через високий попит на енергоносії, нафту та інші біржові товари ціни на них швидко росли. Однак, через уповільнення світового попиту, зростання видобутку нафти в США та зміцнення долара США, наприкінці 2018 р. ціни почали знижуватися. За переконанням авторів звіту, купівельна спроможність зросте в країнах, які споживають біржові товари. Що буде пов’язано з уповільненням інфляції в цих країнах і фінансовим стресом в країнах-виробниках сировинних товарів, особливо на ринках, що розвиваються.

Нагадаємо, у 2018 р.  українці витратили на харчування до 43,3%  усього обсягу товарообігу – практично 290 млрд грн. Це на 4,5% більше минулого року, коли споживачі придбали продуктів на 233,2 млрд грн (38,8% від усіх витрат).

Індійській компанії BigBasket, що продає та доставляє продукти, вдалося залучити $150 млн на фоні розширення в Індії електронних комерційних майданчиків Flipkart, 77% якого належить Walmart, і Amazon.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram