Новини
8 Грудня 2020
1 096

Delfast продав кур’єрський бізнес Салтівському м’ясокомбінату

На базі українського стартапу побудують службу доставки продуктів під брендом Cooker

Український стартап Delfast продав свою кур’єрську службу Салтівському м’ясокомбінату (SMK), яка функціонуватиме під новим брендом — Cooker. Це сервіс з доставки продуктів додому від постачальника, повідомляє AIN.ua.

Наразі сума угоди не розголошується, однак за даними видання, вона може перевищувати $500 тис. “Перемовини розпочалися з початком карантину, саму угоду закрили у березні за 10 днів”, — повідомили представники Delfast. І додали, що інтегратором угоди виступив керуючий партнер GOlab Віталій Яницький.

На базі активів Delfast, група створила власну службу доставки продуктів під брендом Cooker. “У рамках угоди Delfast випустила для Cooker першу партію з 32 нових електробайків, які розроблені та вироблені в Україні”, — розповіли у компанії.

Надалі сторони домовилися про постачання й тестування майбутніх нових розробок Delfast. Як зазначає видання, SMK викупив у Delfast активи, пов’язані з кур’єрською доставкою:

• 32 електровелосипеда — перша партія, зроблена в Україні;

• програмне забезпечення — мобільний додаток кур’єра, TMS (transport management system);

• контракти.

“Контракти на стадії перерозподілу, поки немає точної інформації про них. Але так, Cooker — основна доставка”, — пояснили в компанії.

SMK — найбільше об’єднання комбінатів, які працюють у м’ясній галузі. У SMK Group входить “Салтівський м’ясокомбінат”, “Богодухівський м’ясокомбінат”, “Бердянський м’ясокомбінат”, “Київський м’ясокомбінат”, агрофірма “Світанок” і мережа магазинів в Україні.

Кур’єрська служба Delfast була заснована у 2014 році та займалася доставкою у будь-яку точку Києва за одну годину на екологічному і швидкому транспорті. Пізніше стартап почав складати власні електричні велосипеди.

Після продажу кур’єрської служби Delfast має намір повністю сконцентруватися на виробництві та продажі електровелосипедів під своєю торговою маркою. Як повідомляють у компанії, наразі ця модель дає 81% продажів.

У 2019 році обсяг продажів електровелосипедів Delfast склав $552 тис., виторг від доставки — $157 тис. У 2020 році продажі електровелосипедів Delfast зросли на 362%, до $2 млн.

Нагадаємо, сервіс доставки продуктів Instacart із Сан-Франциско у червні цього року оголосив про закриття нового раунду фінансування, залучивши $225 млн. У результаті оцінка компанії виросла з $7,9 млрд до $13,7 млрд, а засновник і генеральний директор Instacart, 33-річний Апурва Мета став мільярдером.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram