Новини
13 Липня 2022
467

Деблокада гирла Бистре економить бізнесу щонайменше $500 тисяч на добу

Також це дозволить запобігти світовій продовольчій кризі

Згідно з підрахунками експертів, звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре економить бізнесу щонайменше півмільйона доларів на добу, повідомляє пресслужба ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) у Фейсбуці.

“Додаткове вікно можливості дозволить прискорити темпи проведення суден-зерновозів у Дунайські порти. Паралельно ми працюємо з румунськими колегами, щоб логістичні процеси були максимально швидкими та ефективними”, — розповів голова АМПУ Олексій Востриков.

У пресслужбі зазначають, що розвиток Дунайського портового кластера визначено одним із пріоритетних напрямів у роботі, зокрема й Британсько-Української групи з питань відновлення інфраструктури. Це дозволить уникнути гуманітарної катастрофи всередині країни та запобігти світовій продовольчій кризі, яка виникла внаслідок російської військової агресії.

Для забезпечення комфортної та ефективної роботи бізнесу АМПУ перейшла до прозорих механізмів тижневого планування суднозаходів у дунайські порти через Суліну. Також, крім тижневого плану, на сайті підприємства публікуватимуться: щоденна інформація з актуальним переліком суден на рейді Суліни, щоденний звіт про проведення суден каналом та тижневий звіт про відпрацювання румунськими колегами тижневого плану.

Нагадаємо, що перші іноземні судна прибули за зерном. В експорті агропродукції допомагає ЗСУ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram