Новини
29 Березня 2019
1 918

DCH Steel: Нова компанія для управління ДМЗ та “Суха балка”

Група DCH для підвищення ефективності гірничо-металургійного бізнесу створила компанію DCH Steel

Група DCH, що об’єднує активи українського бізнесмена Олександра Ярославського, в рамках стратегії підвищення ефективності гірничо-металургійного бізнесу створила компанію DCH Steel, яка буде централізовано керувати відповідними активами: Дніпровським металургійним заводом (ДМЗ, Дніпро) і рудником “Суха Балка” (Кривий Ріг), повідомляє компанія DCH.

Згідно з інформацією, суть проведених перетворень полягає в тому, щоб оптимальним чином вибудувати систему управління гірничо-металургійними підприємствами на етапі реалізації масштабних інвестиційних проектів.

За інформацією DCH, Ярославський планує інвестувати у свій гірничо-металургійний бізнес від $150-200 млн протягом найближчих п’яти років. За рахунок цих капіталовкладень на ДМЗ, зокрема, буде відновлено пічний фонд коксохімічного виробництва і побудовано машину безперервного лиття заготовок, а на “Сухій Балці” планується організувати збагачувальну фабрику, освоїти запаси руди на більш глибоких горизонтах, оновити обладнання.

“У процесі поступової вертикальної інтеграції буде сформовано виробничий ланцюг: видобуток руди – збагачення – агломерація – плавка чавуну”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з ним, на рівні DCH Steel будуть централізовані загальноуправлінські функції, а виробничі підприємства сконцентрують свої зусилля на випуску продукції і вдосконаленні технологій. Очікувані результати оптимізації управління гірничо-металургійним бізнесом DCН полягають в усуненні залежності від зовнішніх поставок агломерату, забезпеченні позитивної синергії діяльності ДМЗ і рудника, що має підвищити конкурентоспроможність і стійкість, а також поліпшити фінансові показники.

Управління DCH Steel і формування команди доручено Віталію Башу, що працює в групі більше 10 років. В.Баш керував рудником “Суха Балка”. Раніше очолював Українську гірничодобувну компанію, яка входить в структуру DCH, і працював в секторі будівельних матеріалів керуючої компанії групи.

Група DCH є багатогалузевим конгломератом, що працює за моделлю приватного фонду прямих інвестицій. Портфель активів DCH охоплює такі сектори, як фінанси, промисловість, девелопмент і будівництво, транспорт і ін.

Серед інших великих об’єктів інвестицій, про які днями заявив власник DCH, – Харківський тракторний завод (ХТЗ), на розвиток якого буде направлено $1 млрд протягом наступних 10 років.

Нагадаємо, Канадська Black Iron планує залучити $1,5 млн під проект в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram