Новини
19 Квітня 2021
756

“Датагруп” отримає $65 мільйонів від ЄБРР для придбання компанії “Воля”

Це найбільший кредит установи в український сектор телекомунікацій, медіа й технологій

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть $65 млн у гривні провайдеру “Датагруп” для придбання компанії “Воля”, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Як зазначив директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, українські споживачі незабаром відчують позитивні результати об’єднання компаній “Датагруп” і “Воля”. “Нова компанія інвестуватиме в кращу інфраструктуру, інновації та відмінне обслуговування клієнтів, завдяки чому нам усім буде легше зв’язуватися один з одним”, — наголосив він.

Кредитні кошти насамперед будуть використані для придбання компанії “Воля”, що дозволить створити більш потужного й конкурентоспроможного телекомунікаційного оператора з кращою якістю послуг та ширшим їхнім набором.

Зазначається, що наразі це найбільший кредит ЄБРР в українському секторі телекомунікацій, медіа та технологій.

За словами гендиректора та акціонера “Датагруп” Михайла Шелемби, кошти будуть інвестовані у бізнес для підтримання його зростання та розвитку та повномасштабну модернізацію мережі.

У межах співробітництва з ЄБРР “Датагруп” також зобов’язалася розширити свою програму стажувань і пропонувати більше можливостей для навчання й працевлаштування української молоді.

Мажоритарним власником “Датагруп” є фонд під управлінням Horizon Capital — провідна інвестиційна компанія в Центрально-Східній Європі, яка управляє чотирма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів з капіталом $350 млрд) з активами більше ніж $850 млн.

Наприкінці 2020 року “Датагруп” досягла домовленості щодо придбання 100% групи компанії “Воля” за підтримки фонду EEGF II Horizon Capital.

Раніше Investory News писали, що ЄБРР запустить в Україні пілотний проєкт онлайн-судів. Для цього обрано категорію справ невеликої вартості — до €10 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram