Новини
19 Жовтня 2020
2 032

Данська меблева компанія Hjort Knudsen побудує завод на Рівненщині

Початкові інвестиції складатимуть 11 мільйонів

Данський виробник меблів Hjort Knudsen планує побудувати на околицях Рівного завод з виробництва дизайнерських меблів з початковими інвестиціями у розмірі €11 млн, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

“Нове підприємство забезпечить близько 1 тисячі робочих місць. Компанія планує побудувати великий виробничий об’єкт на площах у 40 тис. квадратних метрів”, – йдеться у повідомленні. Додається, що у планах Hjort Knudsen створити на Рівненщині виробництво замкнутого циклу з виготовленням продукції з доданою вартістю.

Як зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль на Рівненщину заходить ще один потужний інвестор. Данська швейна компанія Hjort Knudsen прийняла рішення про створення української філії в області.

“Це буде велике деревообробне підприємство. Прихід такого інвестора свідчить про привабливі умови ведення бізнесу в області. Тому притягне в область й інших донорів”, – наголосив він.

В ОДА зазначили, що підготовка до старту цього інвестиційного проєкту тривала близько року.

Філія стане підрозділом Товариства “Об’єднана мода України”. До нього входять аналогічні підприємства, що стабільно працюють у Львові, Почаєві, Великих Мостах і Бродах. Підприємства виробляють дизайнерські меблі, серед яких – дивани, м’які крісла тощо. “Продукція експортується у понад 11 країн Європи”, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою директор ТОВ “Об’єднана мода України” Лаурсен Стін Леврінг зазначив, що компанія – це сімейний бізнес, заснований близько 50 років тому. Спочатку виробництво, було налагоджене у Польщі.

«В Україні це поки 4 філії, на яких працює 1,3 тис. працівників. Ми вирішили розширюватися, з нетерпінням очікуємо на початок робіт на Рівненщині», – наголосив він.

Нагадаємо, український холдинг TECHIIA (власник WePlay! Esports) планує інвестувати $1 млрд у будівництво Екотехнопарка в Новій Каховці (Херсонська обл.). В основі технопарку – дата-центр. Інвестиції у побудову інфраструктури технопарку оцінюють у $200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram