Новини
11 Грудня 2020
1 161

Danone випустить лінійку йогуртів з “негарних” фруктів

Бракованим фруктам, які не потрапляють на полиці магазинів, знайшли своє застосування

Danone створила нову лінійку смаків Good Save бренду Two Good, пише Bloomberg. При виробництві компанія використовує надлишки продуктів або “непривабливі” фрукти, від яких відмовляються магазини.

Новий продукт з’явиться в магазинах у другій половині 2021 року — перший йогурт Good Save зі смаком так званих “врятованих лимонів”. Про те, в яких країнах продаватимуть йогурти, Danone поки не повідомила.

Упаковки промаркують відміткою: фрукти могли викинути, якби їх не використовували як інгредієнти. На думку компанії, це допоможе споживачам зрозуміти важливість продуктів.

“Ми віримо, що додаючи в йогурт фрукти, які могли викинути, ми створюємо стійку бізнес-модель, яка ставить харчові відходи в центр інноваційної платформи”, — заявив виданню віце-президент з маркетингу Danone в Північній Америці Сурбхі Мартін.

Danone створила проект у співпраці з торговим майданчиком Full Harvest, яка допомагає фермерам продавати подібні фрукти та овочі виробникам їжі та напоїв. Компанія працює з 2015 року і з моменту заснування залучила $11,5 млн.

Нагадаємо, за лютий-червень 2020 р. український плодоовочевий експорт обвалився на 43%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 64% виторгу забезпечували три групи товарів: волоський горіх, заморожені ягоди і фрукти та свіжі яблука.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram