Новини
20 Грудня 2021
782

Данія будуватиме в Україні судна багатоцільового призначення: Фото

Понад 50% від обсягу замовлень виконуватиметься українськими підприємствами 

На фото: заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков і міністр оборони Данії Тріне Брамсен під час урочистого підписання Меморандуму/Facebook

Міністерство інфраструктури України та Міністерство оборони Королівства Данії підписали Меморандум з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України. Про це йдеться у повідомлені пресслужби Мінінфраструктури у Facebook.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, майбутні україно-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проєктуванні данських партнерів, а також сучасне обладнання.

“Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у високотехнологічних проєктах”, — наголосив він.

У межах Меморандуму планується проєкт будівництва багатоцільових суден. Виробництво буде повністю локалізовано в Україні, а понад 50% від обсягу замовлень виконуватиметься українськими підприємствами.

Зазначається, що проєкт буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF). Судна проєктуватимуть данські компанії відповідно до вимог замовника.

У відомстві додали, що завершення будівництва першого судна MPV80 передбачається до 2024 року. Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких і проведення пошуково-рятувальних робіт. Судно буде обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Україна та Данія змінили правила уникнення подвійного оподаткування — зокрема збільшили до 5% ставку податку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram