Новини
11 Червня 2019
894

Далі за гроші: BlaBlaCar монетизує послуги в Україні

За що саме і скільки потрібно буде платити користувачам наразі невідомо

До кінця 2019 року сервіс пошуку попутників для автомобільних поїздок BlaBlaCar має намір монетизувати свої послуги в Україні, передає “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на прес-службу компанії.

Як повідомляється, у листопаді 2018 року і на початку квітня 2019 року компанія проводила тести, які показали, що “українці готові платити за якісний онлайн-сервіс”. Таким чином у компанії намагалися визначити оптимальну модель монетизації в Україні.

“Ми регулярно проводимо тести для того, щоб зрозуміти, яка модель була б оптимальною для монетизації в Україні та отримати зворотний зв’язок від користувачів … Результати нам подобаються”, – йдеться у повідомленні компанії.

Що стосується формату та розміру оплати за послугу, то у BlaBlaCar відповіли, що “в даний момент компанія знаходиться в пошуку оптимального рішення”.

BlaBlaCar (Франція) – найбільший у світі міжнародний онлайн-сервіс пошуку автомобільних попутників, заснований у 2006 році. Компанія працює у 22 країнах світу, сукупна аудиторія проекту перевищує 70 млн чоловік.

На сьогодні сервіс монетизуються у Франції, Бельгії, Іспанії, Португалії, Великобританії, Італії, Німеччини, Польщі. На ринок України BlaBlaCar вийшов на початку 2014 року, купивши український стартап “Подорожник”.

Нагадаємо, нещодавно BlaBlaCar презентував результати дослідження Zero Empty Seats, що присвячено вивченню впливу карпулінга на екологію.

Згідно з результатами дослідження, у 2018 році було зекономлено 1,6 млн т викидів шкідливих речовин – цей обсяг СО2 здатний за рік переробити ліс розміром з 420 тис. футбольних полів.

Це стало можливим завдяки ефективному заповненню автомобілів пасажирами. А також тому, що під час карпулінга водії обережніше керують автомобілем (дотримуються швидкісного режиму та інше).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram