Новини
20 Лютого 2023
442

Daily Mirror використовуватиме ChatGPT для написання статей про погоду та трафік

Видавець хоче допомогти журналістам з рутинними матеріалами

Британська медіакомпанія Reach, що володіє газетами Daily Mirror і Daily Express, вивчає можливість написання новин нотаток AI-ботом ChatGPT. Так видавець має намір допомогти своїм журналістам зі створенням рутинних матеріалів, розповів Financial Times гендиректор Reach Джим Маллен.

Компанія вже створила робочу групу для вивчення потенціалу ChatGPT.

“Ми бачимо потенціал застосування його в майбутньому для допомоги нашим журналістам з написанням рутинних репортажів за такими темами, як локальний трафік чи погода, або для пошуку більш креативних підходів за межами наших традиційних статей”, — розповів Маллен.

Reach належить понад 130 національних та регіональних видань. Минулого місяця компанія попередила про скорочення річного прибутку на тлі інфляції та скорочення вартості реклами, особливо у друкованих виданнях.

Також Reach попередила про скорочення робочих місць у своїх редакційних та комерційних підрозділах. Маллен запевняє, що медіакомпанія не намагається скоротити витрати шляхом впровадження ChatGPT в роботу.

Проте британська Національна спілка журналістів (NUJ) висловила побоювання з приводу ініціативи видавця. Координатор NUJ Кріс Морлі заявив, що “домагатиметься зустрічей” з Reach.

“Я стурбований тим, що компанія взагалі не обговорювала це з нами, оскільки це може вплинути на робочі місця”, — повідомив Морлі.

Раніше Investory News писали, що гендиректор YouTube йде у відставку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram