Новини
27 Квітня 2020
935

COVID-19: Понад $400 мільйонів допомоги виділить Південна Корея країнам, що розвиваються

Тим часом Туреччина підтримала власну економіку на $29 мільярдів  через “коронакризу”

Цього року Південна Корея через південнокорейський Фонд економічного співробітництва надасть понад $400 млн фінансової допомоги країнам, що розвиваються на боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19, повідомляє Yonhap News Agency.

Видання зазначає, що окрім цього уряд надасть відтермінування з виплати боргів для 26 держав на суму $110 млн.

За словами заступника прем’єр-міністра, міністра фінансів Південної Кореї Хон Нам Гі, на економіку країни чекає “великий шок”, через вплив пандемії на скорочення іноземних інвестицій, падіння цін на нафту та зростання невизначеності.

“Більше того у першому кварталі ВВП упав на 1,4%, у порівнянні з попереднім кварталом – це найгірший спад економіки з 2008 року”, – зазначив він. І додав, на фоні економічних проблем Сеул у травні представить план із залучення іноземних інвестицій. Крім того буде виділено $40 млрд на підтримку місцевих підприємств.

Тим часом Туреччина виділила 200 мільярдів лір, що еквівалентно $28,7 млрд на підтримку своєї економіки в умовах пандемії Covid-19, повідомляє Укрінформ.

За словами міністра фінансів Туреччини Берата Альбайрака, йдеться про комплексний пакет заходів. Зокрема держава протягом трьох місяців платитиме щоденно 39,2 турецьких лір (близько $5,7) працівникам, вимушеним взяти неоплачувану відпустку. Ще 120 тисяч компаній отримають 107,4 млрд лір підтримки, додаткові 16,8 млрд лір виділено на підтримку власників магазинів.

“Громадянам, які втратили роботу під час пандемії, буде надано фінансову допомогу в розмірі 1 тис. лір ($145 доларів). Загалом 4,4 млн сімей отримають 22,3 млрд лір”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, передбачається, що трудові договори не можуть бути анульовані протягом трьох місяців, за винятком випадків, які обумовлюються окремо. Компаніям, які зазнали збитків унаслідок карантинних обмежень, відкриють доступ до кредитів з низькими ставками – за умови, що вони не звільнятимуть працівників.

Раніше Investory News писали, що на боротьбу з коронавірусом $500 млн виділить Саудівська Аравія. Там частина коштів піде на розробку засобів діагностики вірусу та вакцин, а також на захисне обладнання для медиків.

Загалом близько 80 країн попросили у МВФ фінансову підтримку через коронавірус. До цього моменту фонд ще ніколи не розглядав одночасно декілька запитів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram