Новини
16 Травня 2021
726

Цьогоріч у Великій Британії відбудеться тестування повітряних таксі та вантажних дронів

Як транспорт будуть використовуватися електричні компактні літаки eVTOL

Британська компанія Urban-Air Port розробить проект повітряних доріг і хаб для аеротаксі в місті Ковентрі. Тестові польоти летючих таксі та вантажних дронів планується почати до кінця цього року, повідомляє Bloomberg.

За словами засновника компанії Urban-Air Port Рікі Сандхі, проект вартістю £1,2 млн ($1,7 млн) підтримується державними фондами. Він передбачає будівництво хаба, який буде обслуговувати польоти у місті.

Однак на першому етапі повітряні дороги будуть розміщуватися на невеликій висоті, далеко від районів із щільною забудовою і жвавих трас. Систему управління повітряним рухом розробить компанія Altitude Angel.

“Наша технологія дозволить всім користувачам неба — від авіатаксі та операторів безпілотних літальних апаратів до аварійних служб, які використовують вертольоти, безпечно і надійно ділити повітряний простір”, — заявив комерційний директор Altitude Angel Річард Елліс.

Як транспорт будуть використовуватися електричні компактні літаки eVTOL з можливістю вертикального зльоту і посадки. Вони приблизно в 100 разів тихіше звичайних літаків і не потребують злітно-посадкових смуг.

Тестові польоти планується почати в Ковентрі вже до кінця цього року. Тим часом дрони Malloy Aeronautics і SkyFarer курсуватимуть низкою маршрутів, щоб продемонструвати життєздатність перевезення вантажів, зокрема медичних препаратів, які потребують при транспортуванні дотримання спеціального температурного режиму.

Планується, що хаб, який отримав назву Air-One, також буде функціонувати як центр підзарядки наземного електричного транспорту, включаючи автомобілі, велосипеди та скутери. За словами Сандхі, аналогічними проектами вже зацікавилися й інші міста Великої Британії

Останні роки компанії в різних країнах почали створювати невеликі літальні апарати для міських перевезень, рятувальних операцій, транспортування вантажів та інших цілей.

Наприклад, японська компанія SkyDrive планує вже у 2023 році розпочати комерційну експлуатацію своєї розробки. Торік відбувся перший публічний тестовий політ її летючого автомобіля SD-03. Машина з людиною всередині пролетіла над тестовою зоною в місті Toyota.

Швейцарська компанія Manta Aircraft на початку цього року підготувала до льотних випробувань прототип легкого багато гвинтового конвертоплана.

Раніше Investory News писали про можливості сучасних дронів та значущість їх у підприємництві. З матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram