Новини
4 Червня 2020
1 203

Цього літа в Україні: Bolt запустить сервіс доставки їжі та прокат електросамокатів

Естонська компанія впевнено себе почуває на українському ринку, а отже продовжить інвестувати в країну

Сервіс Bolt підтвердив свої плани щодо швидкого запуску в Україні сервісу доставки їжі Bolt Food і сервісу прокату електросамокатів. Про це повідомляє ain, з посиланням на заяву кантрі-менеджера Bolt в Україні Тараса Потічного.

Сервіс самокатів компанія готувалася запускати ще навесні 2020 р., тестову площадку ще у 2019 р. запустили в UNIT.City. Але через карантин запуск перенесли на літо. У компанії зазначили, що самокатів буде багато. “Влітку запуск повинен відбутися в Києві, в декількох районах міста”, — розповів Потічний.

Знайти місце, де можна орендувати самокат, можна буде в тому ж додатку, яке використовується для замовлення авто – Bolt.

Щоб взяти напрокат електросамокат, потрібно: знайти його за допомогою карти в додатку, розблокувати, відсканувавши через додаток QR-код, а після закінчення поїздки вказати про її завершення. Далі з карти списується сума за використання.

Електросамокат залишається в безпечному місці. Співробітники компанії вечорами будуть збирати по місту, ставити їх на зарядку і до ранку повертати на звичні локації.

Взяти самокат напрокат можуть тільки користувачі 18 років і старше. Для їзди рекомендується надягати шолом і використовувати велосипедні доріжки.

Bolt Food планують анонсувати дату запуску вже в червні цього року і запустити найближчим часом. Сервіс вже провів переговори з сотнями ресторанів, а також збирає під запуск команду та кур’єрів. Сервіс буде запускатися в містах присутності Bolt в Україні.

“Компанія Bolt впевнено почуває себе на ринку України, тож, глобальний офіс продовжить інвестувати в країну”, — зазначив Потічний.

Як писали раніше Investory News, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписав угоду з естонською транспортною платформою Bolt про фінансування на суму у €50 млн. Основна мета фінансування – сприяти створенню продуктів Bolt і проведенню досліджень у тих сферах, де використання технологій може підвищити рівень безпеки, надійності й екологічності сервісу.

Сервіс таксі Bolt залучив €100 млн ($109,61 млн) інвестицій від фонду Naya Capital Management, який володіє частками в Alibaba Group і Alphabet. Після цього оцінка компанії виросла до €1,7 млрд ($1,9 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram