Новини
16 Червня 2021
864

Coca Cola втратила 4 мільярди доларів капіталізації через пресконференцію з Роналду

Один рух футболіста порушив фінансову стабільність компанії

Фото: УЄФА

На минулій пресконференції Євро-2020 Кріштіану Роналду демонстративно прибрав зі столу пару пляшок з колою, закликавши пити звичайну воду. Такі дії футболіста вартували компанії $4 млрд, повідомляє видання The Athletic.

Епізод стався на зустрічі з пресою перед матчем Євро-2020 між національними командами Португалії та Угорщини. Капітан португальської збірної Кріштіану Роналду вийшов до преси та демонстративно відсунув убік дві пляшки Coca Cola, які були приготовлені для спікерів, закликавши пити чисту воду. “Ось що треба пити”, — заявив португалець.

Вчинок футболіста коштував Coca Cola $4 млрд капіталізації, загальна вартість знизилася з $242 млрд до $238 млрд, при цьому акції компанії впали з $56,18 до $55,24 — це близько 1,6% вартості акцій.

Варто зазначити, що бренд Coca Cola є офіційним спонсором УЄФА та Євро-2020. Сам Кріштіану Роналду ніколи не був помічений ні у рекламі Coca Cola, ні у рекламі Pepsi.

“Футболіст зізнавався, що його дратує, коли його син п’є Coca-Cola та їсть чипси. Самого португальця від вживання газованих напоїв відучив колишній футболіст Райан Гіггз”, — пише видання.

Нагадаємо, Coca-Cola більше не вироблятиме свій перший дієтичний напій. Раніше у компанії відмовилися майже від половини своїх 500 брендів в умовах пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram