Новини
31 Серпня 2020
1 204

Coca-Cola проводить реструктуризацію

Для початку компанія планує скоротити до 4000 робочих місць

Виробник напоїв Coca-Cola оголосила про реорганізацію операцій, яка призведе до скорочення близько 4 тис. робочих місць. В першу чергу скорочення торкнуться США, Канади та Пуерто-Рико, повідомляє CNN.

Бізнес компанії буде розділений на дев’ять нових підрозділів у рамках чотирьох географічних сегментів, а не на 17, як зараз. У результаті компанія сподівається оптимізувати операції, усунути дублювальні функції та домогтися швидшого масштабування нових продуктів, йдеться у прес-релізі.

Coca-Cola також має намір оптимізувати портфель продукції, що виробляється, сфокусувавшись на розвитку п’яти основних категорій, що мають найкращий потенціал у плані споживчого попиту — це, власне, Coca-Cola, газовані напої з різними смаками, вода, спортивні напої, кава та чай, а також соки й молоко, зокрема рослинне, та “категорії, що формуються”.

Компанія створює спеціальну платформу, яка буде виконувати функції, що підтримують, для операційних підрозділів, а також візьме на себе роботу з даними, споживчу аналітику та операції у сфері електронної комерції.

“Ми пройшли багаторічний шлях до трансформації. Реалізація наших планів призведе до змін в організації, зокрема до істотних змін структури персоналу”, — заявив голова ради директорів і гендиректор Coca-Cola Джеймс Квінсі.

Компанія планує перерозподіл ресурсів, а також співробітників, що спричинить, як добровільні, так і недобровільні звільнення. Програма добровільного звільнення дає можливість на компенсації.

Спочатку реструктуризація торкнеться 4 тис. співробітників, потім програма буде запущена в багатьох інших країнах.

Витрати Coca-Cola, пов’язані з глобальним скороченням штату, складуть від $350 млн до $550 млн.

Нагадаємо, компанія Coca-Cola придбала повний пакет акцій американського бренду молочних напоїв Fairlife, викупивши 57,5% акцій, що залишилися у партнера зі спільного підприємства Select Milk Producers.

Раніше Investory News писали про сторічну конкуренцію двох гігантів солодких напоїв — Coca-Cola та Pepsi Cola.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram