Новини
13 Грудня 2019
685

Brent оновила максимум з 23 вересня: $65 за барель

Ціни на нафту еталонних марок впевнено зростають досягнувши максимальних позначок за останні три місяці

Ціна бареля марки Brent вперше з 23 вересня піднялася вище $65 на фоні інформації щодо майбутнього укладення торговельної угоди між США і КНР, свідчать дані торгів на Інтерконтинентальній біржі.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $65,13 за барель, що на $0,93 (1,45%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ф’ючерс на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,70 (1,18%) — до $59,88 за барель. WTI піднялася до максимуму з середини вересня.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп схвалив першу частину торгової угоди з Китаєм. Рішення США допоможе уникнути запланованого на 15 грудня підвищення тарифів на китайські товари на суму близько $160 млрд. За даними газети The Wall Street Journal (WSJ), США і КНР вже сьогодні, 13 грудня, можуть підписати проект торгової угоди.

Як раніше писали Investory News, у 2020 р. нафтогазова компанія Royal Dutch Shell припинить видобуток на родовищі Brent у Північному морі, назву якого отримала еталонна нафтова суміш.

Як відомо, міністр енергетики Оману Мохаммед аль-Румі заявив, що державна нафтова компанія країни Oman Oil Co до кінця наступного року проведе IPO 20-25% своїх акцій. Активи розпродуються через низькі ціни на нафту, які призвели до істотного зростання держборгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram